Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hírek

Tulipánháború Románia és Hollandia között

Valóságos "tulipánháború" látszik kibontakozni Bukarest és Hága között, mivel Hollandia ellenzi Románia és Bulgária csatlakozását a Schengen-zónához a korrupció és a szervezett bűnözés magas foka miatt. Bukarest válaszul fertőzésveszélyre hivatkozva feltartóztat minden holland virág- és tulipánhagyma-szállítmányt.

A nemzetközi közvélemény támogatja Palesztina függetlenségét

Egy, a BBC rádió által megrendelt nemzetközi GlobeScan-felmérés szerint többen támogatják a világon Palesztina ENSZ általi elismerését, mint ahányan ellenzik.

Népszavazást követelnek a brit uniós tagságról

A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselőcsoportjának legbefolyásosabb politikaformáló testülete szerint az EU-t ma már sok brit „megszálló erőnek” tartja. Ezért népszavazás kiírását követeli.

Tiltakoztak az atomenergia ellen Tokióban

A rendőrség első adatai szerint mintegy 20 ezer ember vett részt a mai demonstráción, a szervezők viszont 60 ezerre becsülték a tüntetők számát. Ez volt az egyik legnagyobb tüntetés a fukusimai atomreaktor csernobili katasztrófánál is súlyosabbnak tartott márciusi balesete óta.

Erős földrengés volt Indiában

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű rengés epicentruma a Sikkim tartományban található Gangtok városától 64 kilométerre, 20 kilométer mélyen helyezkedett el.

Hadihajókat küldene a Földközi-tengerre Törökország

Ankara a gázfeltárás azonnali beszüntetésére szólította fel a ciprusi kormányt, és kilátásba helyezte, hogy hadihajókkal kísérnék kutatóhajóikat.

484 / 484

Kezdőlap