Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Boc a helyhatóságok segítségét kéri [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF
A miniszterelnök arra szólította fel a polgármestereket az önkormányzatok gyulafehérvári találkozóján, hogy lehetőség szerint segítsék a rászorulókat, adjanak fűtéstámogatást nekik, legalább a tavalyi mértékben.

Emil Boc szerint ugyanakkor egyelőre tartani tudjuk a 2011-es 1,5 százalékos gazdasági növekedést.

„A harmadik negyedév, beleértve szeptembert is döntő Románia gazdasági növekedése szempontjából. Jelen pillanatban tartani tudjuk az idei évre előirányzott 1,5 százalékos gazdasági növekedést és lévén, hogy júniusban az export és az ipari termelés enyhe lassulását tapasztalhattuk, ezt ellensúlyoznunk kell a mezőgazdasággal és befektetésekkel. A befektetésekben elsődleges szerepe van az államnak. Ebben az évben 36 milliárd lej értékben vannak beruházások, ez növekedés a tavalyi 33 milliárdhoz képest. Jövőben 43 milliárd lej lesz beruházásokra, körgyűrűk befejezésére, autópályákra, utakra" - mondja a kormányfő.

A Kormány egyébként még ebben a hónapban tárgyal az amerikai Bechtel céggel az Erdélyi Autópálya építésének folytatásáról. A Gyalu és Magyarnádas közötti 8,5 km-es szakasz építésére ezt követően írnak ki pályázatot. A kormányfő úgy véli, a munkálatokkal még idén végeznek, mert a telkeket már kisajátították és a tervek készen állnak. Emil Boc közölte, hogy ezt követően folytatják a Bors és Berettyószéplak közötti, 64 km-es szakaszt is.
Kezdőlap