Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Elkezdődött az Országos Színházi Fesztivál Bukarestben [Audió]

Email Imprimare PDF

A budapesti Nemzeti Színház előadásában a fesztivál díszvendége, Andrei Serban által rendezett Csehov drámával, a „Három nővér"-rel rajtolt az idei mustra. A huszonegyedik alkalommal megrendezett fesztivál tematikáját a szervezők úgy állították össze, hogy Serban és a nagy orosz drámaíró, Anton Pavlovics Csehov van a középpontban. Összesen négy olyan előadást hívtak meg, amelyet az Egyesült Államokban élő világhírű rendező állított színpadra. Ezek közé tartozik a Három nővér is, amely Andrei Serban magyarországi rendezői debütjét is jelenti.

Serban rendezésében a Kolozsvári Magyar Állami Színház bemutatja még a Ványa bácsi, valamint a Suttogások és sikolyok című előadását, amelyek Romániában nagy szakmai sikernek örvendenek. Az összesen 32 előadást, 15 konferenciát és hat könyvbemutatót felvonultató, november 6-ig tartó fesztiválon erőteljes magyar jelenlét lesz, hiszen a Nemzeti Színház mellett több erdélyi magyar színház is meghívást kapott. A kolozsvári társulaton kívül - amely összesen három produkcióval vesz részt a romániai színházi élet legnagyobb seregszemléjén - egy-egy darabbal lép a közönség elé a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és az M Stúdió Mozgásszínház, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.
Zsehránszky István színikritikus:

A darabot ma este megismétlik a bukaresti közönség előtt, a Nemzeti Színház nagytermében, a kolozsváriak pedig ma a Tompa Gábor rendezte Leonce és Lénát játsszák a Bulandra Színházban.
Emisiuni Hírek Cultura Elkezdődött az Országos Színházi Fesztivál Bukarestben