Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Charlotte-ban megkezdődik a demokraták elnökjelölt-állító országos konvenciója

Email Imprimare PDF

A Barack Obamát újrajelölő országos konvenciót a hivatalban lévő elnök felesége, Michelle nyitja meg. A konvenció fő célja az Obama-adminisztráció gazdasági teljesítményének megvédése lesz.

Az észak-karolinai Charlotte-ban megnyíló, háromnapos tanácskozás nélkülözni fogja a négy évvel ezelőtti elnökjelölés rendkívüli hangulatát, hiszen már nem újdonság, hogy afroamerikai jelölt pályázik a Fehér Házra. A demokraták kilátásait az is beárnyékolja, hogy hivatalban lévő elnököt ilyen magas, 8,3 százalékos munkanélküliségi ráta mellett még sohasem sikerült újraválasztatni. Mivel az elnök ezen a téren átütő sikerekről nem tud beszámolni, ezért elemzők szerint azt próbálja majd a párttársaival kidomborítani, hogy a demokraták hozzáállása a gazdaság fellendítéséhez sokkal igazságosabb, fenntarthatóbb és jóval inkább középosztály-barát, mint a republikánusoké.

Közben kiderült, hogy a republikánus jelölőgyűlés nem adta meg az ellenfélnek az ilyenkor megszokott lökést a közvélemény-kutatásokban. A pénteken, egy nappal a republikánus konvenció után végzett felmérés szerint Mitt Romney népszerűsége nem nőtt érzékelhetően. Ezért továbbra is igen szoros verseny várható a november 6-án esedékes amerikai elnökválasztás előtt.
Emisiuni Hírek Externe Charlotte-ban megkezdődik a demokraták elnökjelölt-állító országos konvenciója