Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mozaik, február 25 - A Palócföld szerkesztői Bukarestben

Email Imprimare PDF

Mai adásunkban egy fiatal felvidéki költővel ismerkedhetnek meg. Mizser Attiláról van szó, a Palócföld irodalmi, művészeti, közéleti folyóirat főszerkesztőjéről, akit bukaresti útjára a lap másik szerkesztője, Nagy Csilla is elkísért. A Palócföld szerkesztőivel a bukaresti Balassi Intézet legutóbbi Irodalmi szalon rendezvényén beszélgettünk.
Mizser Attila 1975. január 26-án született a szlovákiai Losoncon. 2001-ben szerezett tanári oklevelet a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán. 2008-tól a salgótarjai Palócföld című folyóirat főszerkesztője. Szépirodalmi munkái, tanulmányai, kritikái 1994-től jelennek meg folyóiratokban, antológiákban. Tagja a József Attila Körnek, a Szépírók Társaságának, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának és a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének. Mizser Attila nevéhez több tanulmánykötet, két verskötet és egy regény fűződik. Jelenleg a felvidéki Füleken él, onnan jár át az észak-magyarországi Salgótarjánba lapot szerkeszteni.

A Palócföld másik szerkesztője, Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus 1981. október 22-én született Balassagyarmaton. Egyetemi tanulmányait a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán végezte magyar nyelv és irodalom, illetve német nyelvtanári szakon. Jelenleg vendégtanár Szlovákiában, a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen. Az Alföld Stúdió és a József Attila Kör tagja. Kortárs magyar irodalommal és az 1930-as évek magyar lírájával foglalkozik. Írásai 2004-től jelennek meg különböző folyóiratokban, antológiákban. Első recenzió- és tanulmánykötete 2008-ban jelent meg Magánterület címen.Emisiuni Rubrici Mozaic Mozaik, február 25 - A Palócföld szerkesztői Bukarestben