Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cotidiene

Hétköznapok, február 5.

Email Imprimare PDF

Hallgassa meg!

Hétköznapok, 2015. január 29.

Email Imprimare PDF

Adásunkban összeállítást hallhatnak a rendhagyó irodalomórákról, amelyeket a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceumban tartott Csörsz Rumen István irodalomtörténész és historikus zenész, az MTA Irodalomtudományi Intézetének főmunkatársa, a budapesti Musica Historica együttes művészeti vezetője, tartsanak velünk.

Hétköznapok, 2014. január 22.

Email Imprimare PDF

Adásunkban két iskolát, a bukaresti Ady Endre Elméleti Líceumot és az aradi Csíky Gergely Főgimnáziumot mutatjuk be, tartsanak velünk.

Hétköznapok, január 15.

Email Imprimare PDF

Adásunkban fénykép kiállításra hívom hallgatóinkat, majd a nyugati országrész hegyi túralehetőségeivel ismerkedhetnek meg, tartsanak velünk.

Hétköznapok, január 8.

Email Imprimare PDF

Adásunkban a mindennapi etnicitásról és az állam szerepéről lesz szó a 20-as évek Erdélyében. Erről tartott előadást a bukaresti Balassi Intézetben Egry Gábor történész, a budapesti Politikatörténeti Intézet tudományos munkatársa, a „Múltunk” című politikatörténeti folyóirat felelős szerkesztője. Végül beszámolunk a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Temesváron tartott rendezvényről, ahol többek között előadást tartottak a temesvári műszaki tudományegyetem múlt század eleji megalakulásának előzményeiről. A zenét Cseh Tamás és Péterdi Péter Magyar katonadalok és énekek a XX. századból című albumáról válogattuk, tartsanak velünk.

Pagina 4 din 40

Emisiuni Rubrici Hétköznapok (Cotidiene)