Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mozaik

Észpresszó

Kulturális magazinműsor, amelyben újjáéled a Bukaresti Rádióban hagyományosnak számító műfaj, a rádiószínház. Hagyományos, mert itt hangzott el a romániai magyar irodalom első nagylélegzetű hangjátéka: Sütő András és Hajdu Zoltán színdarabját, a Mezítlábas menyasszonyt itt sugározták 1950-ben.

Szerkesztő: Darvas Enikő

Mozaik, március 10.

E-mail Nyomtatás PDF

Hallgassa meg!

Mozaik, március 3.

E-mail Nyomtatás PDF

A Kárpát-medence három különböző régiójához tartozó, de mégis egységesen érző és gondolkodó művészegyüttese fogott össze, hogy első ízben táncjátékot írjon és adjon elő az aradi tizenhárom vértanúról. A szabadkai, békéscsabai és aradi művészek közös produkciójáról Pataki Lehel Zsolt készített hangképes összeállítást. Ezt követően kedves hallgatóink, Ana Silvestru zongoraművésszel és Henter Tamás operaénekessel beszélgetünk, akik múlt héten előadták Franz Schubert Téli utazás című dalciklusát a Román Atheneum nagytermében. Adásunkat a két fiatal művész által lemezre rögzített Schubert-dalokkal illusztráljuk. 

Mozaik, február 24.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban két aradi és egy bukaresti kulturális eseményről hallhatnak hangképes összeállítást, illetve beszámolót.

Mozaik, február 17.

E-mail Nyomtatás PDF

Oktatásunk háza táján címmel jelent meg dr. Murvai László legújabb könyve, amely oktatásunk mai helyzetéről ad hű képet. Az Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztályának egykori vezérigazgatójával, jelenleg tanügyi államtitkári tanácsossal Zsehránszky István beszélget. 

Mozaik, február 10.

E-mail Nyomtatás PDF

Tavasztól kezdi meg működését Aradon a Szent Gizella gyermekotthon. A nehéz szociális helyzetben lévő környékbeli családok gyermekeiről gondoskodó otthon kezdeményezőivel Pataky Lehel Zsolt beszélgetett. Ugyancsak az ő összeállításából tudhatjuk meg, hogy az Arad megyei Kispereg református lakói közösségi összefogással próbálják megmenteni templomukat. Munkájuk nélkül akár össze is dőlhetett volna az épület.

3 / 34