Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Oktatás

Nincs többé „Iskola Másképp” [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent az új tanévszerkezet, amelyet már a kitolt nyári vakációhoz igazított az Tanügy Minisztérium. Eszerint is 36 hetet kell majd iskolapadban tölteniük a diákoknak, a tavaszi vakáció viszont kéthetesről egyhetesre csökkent.

Elkészültek a székelységtörténeti tankönyvek [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A diákok már a most kezdődő tanévtől lapozhatják a 180 oldalas, hiánypótló tankönyvet, amely a Székelyföld területén fellelhető régészeti kincsek ismertetésével kezdődik, majd a székelyek letelepedésétől a jelenkorig mutatja be történelmüket.

Szakmai érettségi jövőre [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A Szenátus oktatási szakbizottsága jóváhagyta a szakmai érettségi vizsga bevezetését. Ecaterina Andronescu oktatási miniszter azt mondta, a szakmai érettségi nem jogosítja fel a diákot továbbtanulásra a felsőoktatásban, viszont lehetővé teszi elhelyezkedését a munkapiacon.

Egy héttel hosszabb vakáció

E-mail Nyomtatás PDF

Két hét múlva kezdődik az oktatás az iskolákban és nem szeptember 10-én. Ezzel időt kívánnak adni a tantermek előkészítésére. Ecaterina Andronescu tárcavezető szerint a döntésben a szülők kérése is közrejátszott.

Pótérettségi eredmények

E-mail Nyomtatás PDF

A jelentkezők egynegyedének sem sikerült leérettségiznie az őszi vizsgán, amelynek ideiglenes eredményeit tegnap tették közzé. A diákok 24 %-a vizsgázott sikerrel, ami kevesebb, mint a nyáron átment végzősök aránya, de jobb, mint tavaly ősszel.

Lejárt a pótérettségi

E-mail Nyomtatás PDF

Ma volt az utolsó vizsganap. A diákok a szakuknak megfelelően különböző tantárgyak közül választhattak. A vizsgaeredményeket szeptember másodikán teszik közzé.

A székelység története az iskolákban

E-mail Nyomtatás PDF

Háromszéken 800 új tankönyvet osztanak ki az iskoláknak tanévkezdésre. A székelység történetét bemutató tankönyv a VI-VII. osztályosoknak szól.

4 / 22

Műsor | Hírek | Oktatás