Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Oktatás

Elkezdődött az érettségi különkiadása

E-mail Nyomtatás PDF

Csaknem ezer tanuló érkezett Bákóba a június elsejéig tartó speciális érettségire. Ezt a vizsgaszessziót azoknak szervezték meg, akik nemzetközi tantárgyversenyeken és sportversenyeken vesznek részt, ezért az érettségi nyári vizsgáin nem tudnak megjelenni.

Megfigyelő-kamerák mellett zajlik az érettségi

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is videokamerák figyelik az érettségizők minden mozdulatát a vizsgaközpontokban. A megfigyelő-kamerákat a vizsgázókra irányítják, nem pedig az ajtókra és az ablakokra, így próbálják megakadályozni a csalásokat – mondta Liviu Pop ideiglenes oktatási miniszter.

Iskolák vására Bukarestben [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Vasárnapig tart a Gyermekek Palotájában a fővárosi líceumok továbbtanulási ajánlatait ismertető az iskolák vására.

Várják a jelentkezőket a Babes-Bolyai Tudományegyetemen [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A kolozsvári felsőoktatási intézmény nyílt napokon mutatja be kínálatát és újdonságait a jövő tanévre. Az érdeklődők az Egyetemiek Háza előcsarnokában tájékozódhatnak ma és holnap.

Készülődés az érettségire

E-mail Nyomtatás PDF

Az idei érettségit a tavalyi vizsgák mintájára szervezik meg - megtartva a hírhedt kamera-rendszert is – közölte Victor Ponta kormányfő.

Érvényes a MOGYE-charta a bíróság szerint

E-mail Nyomtatás PDF

A marosvásárhelyi táblabíróság tegnap délután hozott határozatában arra kötelezi az oktatási minisztériumot, hogy fogadja el a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem korábban elutasított chartáját, amely nem biztosítja a magyar tagozat önszerveződési jogát, noha ezt az oktatási törvény rögzíti.

Tépelődik, de nem mond le a xerox-miniszter

E-mail Nyomtatás PDF

Sokat tépelődött a lemondáson, de mindannyiszor elvetette a lemondás gondolatát a plágiummal vádolt oktatási miniszter. Ioan Mang erről egy tegnap esti tévéműsorban beszélt

9 / 22

Műsor | Hírek | Oktatás