Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Oktatás

Miniszteri látogatás a MOGYÉ-n [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A Marosvásárhely Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tanáraival és diákjaival tárgyal Ioan Mang oktatási miniszter a magyar vonallal kapcsolatos gondok megoldása érdekében.

Precedens lehet a MOGYE-ügy

E-mail Nyomtatás PDF

Ezért a bel- és külföldi nyomásgyakorlástól sem riad vissza az RMDSZ a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar karának megvédése érdekében.

Újabb szakot akkreditáltak a kolozsvári Sapientián

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak akkreditációjával immár 16-ra emelkedett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem véglegesen akkreditált szakjainak száma.

Újabb szakot akkreditáltak a Sapientián [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A Romániai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Hatóság akkreditálta a Kolozsváron működő Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakot. Az egyetem így 15 szakon hirdethet államvizsgát – nyilatkozta adásunknak Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karának dékánja.

Utolsó szakaszába lépett az iskolai beiratkozás [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Az Oktatási Minisztérium utasítása szerint mától május 9-ig azokat gyerekeket lehet beírni az előkészítő, illetve az első osztályba, akiket korábban nem a körzeti iskolába akartak beírni szüleik, de onnan hely hiányában elutasították őket. Azokat a gyerekeket, akiket most sem sikerül beiskolázni, május 11. és 18. között írnak be az üres helyekre. A végleges diáklistát az oktatási intézmények május 21-én függesztik ki.

Kötelező lesz a mesteri a tanároknak

E-mail Nyomtatás PDF

A 2013-2014-es tanévtől kötelezővé tennék a tanárnak készülők számára a két éves didaktikai mesterképzést, ami jelenleg csak a középiskola felső tagozatán oktatóknak kötelező.

Egyetemi tájékoztató [AUDIÓ]

E-mail Nyomtatás PDF

Erdély 19 városát érinti a romániai Országos Magyar Diákszövetség karavánja, amelynek elsődleges célja bemutatni az egyetemek kínálatát.

10 / 22

Műsor | Hírek | Oktatás