Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Már októberre jár a megemelt gyermekgondozási díj [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A támogatás növeléséről szóló törvényt szeptember végén fogadta el a parlament a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezésére. A jogszabály hatályba lépése egyedül az államelnök aláírásától függött – most ez is megtörtént.

Nacionalista fordulattól tart Orbán Viktor [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet délelőtti ülésén fejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy Romániában nacionalista fordulat történik.

Igen a levélben történő szavazásra

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei támogatják a külhoni magyarság levélben történő szavazásának lehetőségét -- mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a tanács tegnapi budapesti ülésének szünetében.

Tiltakoznak a köztévé alkalmazottai [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A délelőtt mintegy 200-an gyűltek össze az intézmény udvarán Bukarestben és a vidéki stúdióknál. A közszolgálati televízió alkalmazottai a kollektív elbocsátások módja ellen tiltakoznak.

Még egy hétig igényelhető az aszálykár-támogatás [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A hektáronkénti 100 lejes kártérítési kérelemhez a gazdáknak csatolniuk kell személyazonossági igazolványuk és a területalapú támogatási kérés másolatát, bankszámlaszámukat, illetve vállalkozás esetén a cégbejegyzési dokumentumokat.

Tervek a Bukarest-Ilfov fejlesztési ügynökségnél

E-mail Nyomtatás PDF

Aluljáró építése, valamint több turisztikai létesítmény restaurálása szerepel a fővárosi regionális fejlesztési ügynökség jövő évi tervei között, amelyekről az intézmény vezetője számolt be a sajtónak.

Jövőtől nőhetnek az adóterhek

E-mail Nyomtatás PDF

Január elsejétől 16,05 százalékkal emelné a kormány az ingatlanok, telkek, büntetések után járó közterhet, valamint a helyi adókat és illetékeket. Az adóterhek növekedési aránya megfelel a 2010 és 2012 közötti időszak inflációs rátájának.

3 / 16

Műsor | Hírek | Szociális