Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tüntet az Alfa Kartell

E-mail Nyomtatás PDF

Csütörtökig minden délután tüntet az ország több városában az Alfa Kartell. A szakszervezet a társadalmi párbeszéd törvényének módosítását, munkahelyek létesítését és a minimálbér legkevesebb 850 lejre emelését kéri.

Romániában csökken, az Európai Unióban változatlan a munkanélküliség

E-mail Nyomtatás PDF

Augusztusban Romániában majdnem fél százalékkal csökkent az állástalanok aránya, elérve a 7,1 százalékot. Az Országos Statisztikai hivatal adatai szerint 700 ezer 15 és 74 év közötti személyt tartottak nyilván a foglalkoztatási hivatalokban.

Kezdeményezés a kétnyelvűségért [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi szervezete októbertől újabb kétnyelvű táblákat osztogat díjmentesen. A magyar és román feliratok használatát népszerűsítő akció célja, hogy az eddig csak román nyelvű táblákat kétnyelvűekre cserélje a lakosság. Tavaly kétezer helyi intézmény, cég és háztulajdonos kapott kétnyelvű Parkolni tilos! és Harapós kutya! feliratú műanyag táblát. Idén nyolc táblatípust nyomtatnak, lesznek közöttük beltéri feliratok is.

Adáskiesés

E-mail Nyomtatás PDF

Szerdán és csütörtökön javítják a Botfaluban a rádió átjátszót.

Az Országos Rádiókommunikációs Társaság közlése szerint az átjátszók nem működnek 9 és 18 óra között, ami a Bukaresti rádió magyar és német adásának a vételét is lehetetlenné teszi. Szeptember 26-én és 27-én.

Kaláka az Őrkőn [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Rendhagyó, de hagyományt teremtő kalákát szervez a gyulafehérvári Caritas több állami és civil szervezettel közösen a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben jövő szombattól október 5-ig. 50-60 önkéntes segítségére lenne szükségük, ezek jelentkezését várják szeptember 24-ig hétfőig.

Beindítják a távfűtést

E-mail Nyomtatás PDF

Megkezdték a fűtésrendszerek ellenőrzését és feltöltését. Csíkszereda az ország első olyan települése, ahol beindítják a távfűtést. Kolozsváron hétfőn kezdődik a próbafűtés.

Kötelező lesz az eredetiségi bizonylat

E-mail Nyomtatás PDF

Január elsejétől új autót csakis ennek a bizonylatnak a birtokában lehet forgalomba íratni – figyelmeztet közleményében a Román Gépjármű Nyilvántartó Hivatal.

4 / 16

Műsor | Hírek | Szociális