Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Újabb halálos medvetámadás Dâmboviţában

E-mail Nyomtatás PDF

Egy férfi esett áldozatul Moroieni községben a medvének, egy másik megsebesült. A település a múlt heti medvetámadás miatt karanténba helyezett térségben található. Akkor három emberre támadt medve, egy férfi belehalt sérüléseibe.

Lesz ingyen alma

E-mail Nyomtatás PDF

Az új tanévben is kapnak almát az előkészítő osztályba járó gyermekek és az I-VIII. osztályos diákok.

Megvan a hivatalos szám: 962 embert bocsátanak el a köztévétől

E-mail Nyomtatás PDF

A leépítés november 20-án kezdődik, és a folyamat végén a közszolgálati televíziónak 2340 alkalmazottja marad – ez is kiderül abból a tájékoztatásból, amelyet az elnök-vezérigazgató Claudiu Săftoiu küldött a szakszervezetnek.

Ismét tüntettek az Oltchim alkalmazottai

E-mail Nyomtatás PDF

A râmnicu vâlceai vegyi kombinát dolgozói kérik az Oltchim Szabad Szakszervezete vezetőjének, Mihai Diculoiunak a lemondását.

Hazaküldik Európa nyomorultjait

E-mail Nyomtatás PDF

"Franciaország nem tudja befogadni a világ és Európa minden nyomorát" – indokolta meg Manuel Valls francia belügyminiszter, miért küldenek haza a hónap végéig hétezer romániai és bulgáriai romát. Valls, Bernard Cazeneuve, a francia kormány európai ügyekért felelős tárca nélküli minisztere társaságában mától kétnapos romániai látogatáson tárgyal a romák hazaköltöztetéséről.

Megérkeztek az élelmiszersegélyek [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Idén is kapnak élelmiszercsomagot az EU-tagországok legrászorultabb polgárai a PEAD 2012 elnevezésű segélyprogram keretében. Az idei elosztási terv költségvetése számszerűen 113 millió euró, ami a korábbi éves elosztási tervek költségvetésének negyede. Az előző évhez hasonlóan Romániában most is a 400 lej alatti jövedelemmel rendelkezők, a fogyatékkal élők és a munkanélküli-segélyre jogosultak igényelhetnek csomagot.

Háromszor rengett a Föld

E-mail Nyomtatás PDF

Mára virradó éjszaka három kisebb földrengést jegyeztek Vrancea környékén. Az Országos Földtani Intézet adatai szerint a legnagyobb rengés erőssége elérte a Richter skála szerinti 4-es fokozatot.

5 / 16

Műsor | Hírek | Szociális