Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kalózellenes akcióban a román Ferdinánd király fregatt

E-mail Nyomtatás PDF

A hajó az Európai Unió kalózellenes Atalanta műveletéhez csatlakozott az Ádeni-öböl térségében - közölte a haditengerészet. A hadihajó szerdán indul a három hónapos bevetésre a konstancai kikötőből 236 tengerésszel és egy Puma Naval helikopterrel a fedélzetén. A román tengerészek először vesznek részt kalózellenes műveletben.

Újabb Kolozsvár-Bukarest repülőjárat

E-mail Nyomtatás PDF

Hétköznaponként már nem öt, hanem hat repülőjáratot működtet a TAROM Kolozsvár és a főváros között.

Utazási lehetőség határon túli magyar középiskolásoknak

E-mail Nyomtatás PDF

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatot hirdet az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából. A programra bármely Magyarországon kívüli, Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Enyhén nőtt a nyilvántartott munkanélküliek száma augusztusban

E-mail Nyomtatás PDF

Az Országos Foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint az állástalanok aránya 4,9 százalék volt augusztusban, ami 0,13 százalékos növekedést jelent júliushoz képest.

Kezdődnek az elbocsátások a köztévénél

E-mail Nyomtatás PDF

Első lépésként az intézmény vezetése tárgyalóasztalhoz ül a szakszervezetekkel, hogy közösen megállapítsák a leépítés kritériumait.

Közbenjárása lehet csak magyarul panaszkodni Csíkszeredában [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Az Édes Anyanyelvünk Szövetség közbenjárására volt szüksége egy csíkszeredai polgárnak ahhoz, hogy az egyik kábeltévé-szolgáltató vállalat elfogadja magyar nyelven megfogalmazott panaszát. Veress Dávid az Édes Anyanyelvünk Szövetség elnöke.

Végéhez közeledik az óriásprojekt [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint két évi munka után szeptember 15-én befejeződik a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium és a Segítő Mária Líceum épületének felújítása. A Regionális Operatív Program keretében lebonyolított mintegy hatmillió eurós projekt finanszírozásába a kormány és a helyi önkormányzat is beszállt.

6 / 16

Műsor | Hírek | Szociális