Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tranzitdíj Karánsebesen

E-mail Nyomtatás PDF

A helyi tanács jóváhagyta azt a közlekedésrendészeti szabályzatot, amely illetékkötelessé teszi a tehergépjárművek forgalmát Krassó-Szörény megye második megyei jogú városában.

Drágulnak az alapélelmiszerek

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptembertől átlagban 30 százalékos áremelkedés várható. Elsősorban a kenyér, a tej, a hús és az olaj kerül majd többe.

Pusztító erdőtüzek

E-mail Nyomtatás PDF

Az ország 35 megyéjében gyulladt lángra kisebb-nagyobb területen az erdő vagy a száraz növényzet az elmúlt hétvégén.

Romániába látogat a francia belügyminiszter

E-mail Nyomtatás PDF

Roma tábort számolt fel ma reggel a francia rendőrség Párizs egyik külvárosában, amelyet a választásokig a mostani belügyminiszter vezetett. Manuel Valls azt mondta, szeptemberben Romániába látogat a romák ügyének megvitatására.

Előzetes népességi adatok

E-mail Nyomtatás PDF

A Lakosság és a Lakások Népszámlálási Központi Bizottsága ma közzétette előzetes jelentését, amelynek értelmében a Románia területén állandó lakhellyel vagy lakhatási engedéllyel rendelkező lakosok száma 19.043.767. A magyar anyanyelvűek száma 1.268.444, ami a lakosság 6,7 százalékát jelenti.

Sztrájkolnak az életmentők

E-mail Nyomtatás PDF

A Fekete Tenger déli partszakaszain azért léptek japánsztrájkba a vízimentők, mert három hónapja nem kapták meg fizetésüket. Azt is kilátásba helyezték, hogy augusztus mától általános sztrájkot kezdenek, ha nem kapják meg pénzüket az idegenforgalmi minisztériumtól.

Több tucat aradi rendőr nyújtotta be lemondását

E-mail Nyomtatás PDF

Az alacsony bérek miatt döntött így a rendőrök egy része, azonban távozásuk miatt maradó kollégáik havonta 50-50 órát kénytelenek túlórázni rendes munkaprogramjukon kívül. A plusszmunka megfizetésére nincs mód, esetleg szabadnapot kaphatnak az érintettek, ha van erre lehetőség. A megüresedett állásokat ugyanakkor - egy 2009-es kormányrendelet miatt - nem lehet betölteni.

7 / 16

Műsor | Hírek | Szociális