Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Utcára vonultak a postások

E-mail Nyomtatás PDF

A szakszervezetek mától augusztus 27-ig sztrájkőrséget állnak a prefektúrák székhelyénél, elégedetlenségüket fejezve ki a Román Posta vezetőségének intézkedéseivel szemben, amelyek egyebek közt pótlékmegvonást és fizetésecsökkentést is jelentenek.

Ezer alkalmazottjától válik meg a közszolgálati televízió

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 1-jétől a közszolgálati televízióban átalakítják a vezetőségi struktúrát és csökkentik a csatornák számát is. A Román Televízió igazgatótanácsa ma szavaz az intézmény átszervezésének tervéről, amelytől a köztelevízió gazdasági helyzetének javulását remélik.

Tovább ég az erdő

E-mail Nyomtatás PDF

Az erős szállökések miatt nem sikerült eloltani az erdőtüzet a Radnai havasokban. A tűzoltók, erdészek, csendőrök és önkéntesek hetedik napja küzdenek a lángokkal és próbálják megakadályozni a tűz terjedését.

Közös román-magyar járőrözés

E-mail Nyomtatás PDF

A nyári turistaszezon legforgalmasabb időszakában ismét együtt járőröznek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a romániai Bihar Megyei Rendőr-főfelügyelőség munkatársai a két megyében.

Forgalomkorlátozás a kánikula miatt

E-mail Nyomtatás PDF

A 40-42 fokos maximumhőmétséklet miatt az ország déli megyéiben 11 órától nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók az országutakon, illetve a tengerpart felé vezető A2-es, a pitesti felé vezető A1-es és a Ploiestig megépült A3-as autópályán.

Árkedvezmények vasúton

E-mail Nyomtatás PDF

Mától csökkenti a Bukarest-Constanta útvonalon közlekedő InterCitykre kiállított jegyek árát az Országos Vasúttársaság. Ennek következtében a jegyek ugyanannyiba kerülnek, mint az InterRegió vonatokra.

Csökken a munkanélküliség

E-mail Nyomtatás PDF

Júniusban 7,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ami enyhe 1 tized százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest.

8 / 16

Műsor | Hírek | Szociális