Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A romák negyede írástudatlan Romániában

E-mail Nyomtatás PDF

A Soros Alapítvány felmérését,a melyet egy tanulmányban is megjelentettek, tegnep tették közzé Bukarestben. Eszerint az iskolaelhagyásnak tulajdonított analfabetizmus nálunk a legnagyobb. Olaszországban a romák 16, Bulgáriában 12, Spanyolországban pedig 9 százaléka írástudatlan. A felmérés adatait megjelentették a Romániai, bulgáriai, olaszországi és spanyolországi romák a társadalmi beilleszkedés és a migráció között című tanulmányban.

Erdőtűz a Kászonokban

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint harminc hektár erdő kapott lángra a Répát hegység csúcsának közelében. A csíkszeredai hivatásos, illetve a kászoni önkéntes tűzoltókon kívül több helybéli is segédkezik az oltásban, a tűz terjedését azonban egyelőre nem sikerült megfékezni, mert a terület meredek és nehezen megközelíthető.

Újra fizetnek a forradalmároknak

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány tegnap esti ülésén elfogadott rendelkezés szerint újrakezdik az előző kormány által felfüggesztett kifizetéseket, azonban bizonyos határokon belül.

Nő a munkanélküliség

E-mail Nyomtatás PDF

Havi és éves összevetésben is 0,3 százalékkal nőtt az állástalanok aránya májusban és elérte a 7,7 százalékot.

Halmozott halasztás sztráda ügyben

E-mail Nyomtatás PDF

Nem nyitják meg szombaton, csak augusztus elsején, akkor is sebességkorlátozásokkal az A3-as autópálya Bukarest és Ploiesti közötti szakaszát. Ovidiu Silaghi szállításügyi miniszter a helyszínen azt mondta, forgalombiztonsági meggondolásokból nem nyithatják meg az utat és addig bizonyos építési hiányosságokat is orvosolni kell.

Estére lezárják a közúti közlekedést az Olt völgyében

E-mail Nyomtatás PDF

Az intézkedésre azért lesz szükség, mert 10 óra után egy túlméretezett szállítmány halad át Arges megye határától Szeben megyén, Krassó-Szörény megyei úticéllal. A jármű 8 méter széles, elfoglalja mindkét útsávot.

Sebességkorlátozás a kánikula miatt

E-mail Nyomtatás PDF

A Román Vasúttársaság felhívja az utasok figyelmét, hogy a következő négy nap alatt akár egy órát is késhetnek a vonatok országszerte.

10 / 16

Műsor | Hírek | Szociális