Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Negyvenen haltak meg gázrobbanásban

E-mail Nyomtatás PDF

Az elmúlt 5 évben több mint nyolcszáz baleset történt gázszivárgás vagy robbanás következtében. Negyven ember vesztette életét, 262 pedig megsérült - tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Esetenként harmadával is többe kerül a kötelező gépjárműbiztosítás

E-mail Nyomtatás PDF

Az utóbbi hat hónapban a piacvezető biztosítótársaságok 8 és 28 százalék közötti arányban emelték tarifáikat. Elemzők szerint a biztosításra vonatkozó szabályozások módosítása további drágulást vonhat maga után.

Állásbörze szakképzett fiataloknak

E-mail Nyomtatás PDF

Ötezer munkahelyet ajánlanak a két hét múlva kezdődő bukaresti állásbörzén. A kétnapos rendezvényen 90 vállalat képviselteti magát főleg informatikai, gyógyszerészeti, pénzügyi, tanácsadási területről, valamint a nagy forgalmú termékek piacáról.

Hatóránként marad árván egy csecsemő

E-mail Nyomtatás PDF

Január és június között 768 gyermeket hagytak szüleik a szülészeteken és más egészségügyi intézményekben – derül ki a munkaügyi tárca gyerekvédelmi osztályának felméréséből. Eszerint Romániában több mint 5600 gyermek részesült rossz bánásmódban és 780-nál több kiskorú vált bűnözővé az év első felében.

Egyre több használt autót hoznak be

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint 120 ezer gépkocsit hoztak be Romániába az év első kilenc hónapjában, 83 százalékkal többet, mint a tavaly a hasonló időszakban az auto.ro portál összesítése szerint.

Orvosolnák a fűtési gondokat

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány fokozatosan eltörölné a fűtéspótlékot, és helyette az önkormányzatokat segítené. Victor Ponta miniszterelnök szerint ez hatékonyabb módszer lenne.

Figyelmeztetés gépjárművezetőknek

E-mail Nyomtatás PDF

A téli gumi használata nem időszak-függő, hanem időjárási feltételekhez kötött a tavaly november 1-én életbe lépett rendelet értelmében. A gépjárművezetőknek csak akkor kötelező téli gumival felszerelni gépjárműveiket, ha az utakat hó vagy jégréteg borítja - függetlenül az évszaktól.

2 / 16

Műsor | Hírek | Szociális