Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vajdahunyadi temetőrongálás

Email Imprimare PDF

Ócskavasgyűjtők gyalázták meg a dél-erdélyi Vajdahunyadon a bukovinai székely telepesek régi temetőjét. A vasbetonelemeket kereső fémtolvajok nem elégedtek meg a betonkeresztek darabokra törésével, hanem a sírokat is feldúlták október elején. A gyanúsítottakat elfogták ugyan, de kártérítésre nem számíthatnak a hozzátartozók, akik halottak napján nem emlékezhettek méltó körülmények között elhunyt szeretteikre.

Pataky Lehelt Zsolt tudósítása:

Javítják az alagutat, változik a menetrend

Email Imprimare PDF

December 8-ig Temesvár és Karánsebes között 9 személyvonat közlekedése ideiglenesen szünetel, másik tizenkettőnek a menetrendje módosul. A vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy indulás előtt érdeklődjenek a jegyirodákban, illetve telefonon a 0256-493-806-os vagy 0255-511-531-es számon. A telefonszámokat megismételjük híreink végén, az időjárás előtt, hogy az érdekeltek lejegyezhessék.

Ingyenes szakképzések országszerte

Email Imprimare PDF

Novemberben több mint 3200-an vehetnek részt az Országos Munkaerő Ügynökség által szervezett ingyenes szakmai képzéseken vagy átképzéseken. Az ügynökség összesen 155 szakmai tanfolyamot indít országszerte. A programokat a bukaresti ügynökség, illetve a megyei munkaügyi ügynökségek szervezik meg.

Válási adatok

Email Imprimare PDF

Átlagban 13 évet élnek együtt a házastársak Romániában – derül ki az Országos Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból. A felmérés szerint leggyakoribbak a válások a felsőfokú végzettségű nők, illetve az egyetemi oklevéllel nem rendelkező férfiak között.

Leáll a vezetői engedély kibocsátás Bukarestben

Email Imprimare PDF

Az informatikai rendszer korszerűsítése érdekében holnap és jövő hétfőn szünetel a vezetői engedélyek kiadása, illetve az ezekkel kapcsolatos bármilyen közönségszolgálati tevékenység.

Veszélyben a hőszigetelési program

Email Imprimare PDF

Erdély- és Partium-szerte gondot okoz a hőszigetelési program folytatása, mert a kormány nem fizette ki a támogatás rá eső részét, és a tervezett munkálatokra sem hajlandó pénzt adni.

Szolidaritás a szegényekkel

Email Imprimare PDF

Több ezer apró gyertya világította meg az este egyidejűleg 15 erdélyi település főterét az Egymillió csillag a szegényekért akció keretében, amelyet a Gyulafehérvári Caritas szervezett.

Pagina 1 din 16