Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szociális

Hatóránként marad árván egy csecsemő

E-mail Nyomtatás PDF

Január és június között 768 gyermeket hagytak szüleik a szülészeteken és más egészségügyi intézményekben – derül ki a munkaügyi tárca gyerekvédelmi osztályának felméréséből. Eszerint Romániában több mint 5600 gyermek részesült rossz bánásmódban és 780-nál több kiskorú vált bűnözővé az év első felében.

Egyre több használt autót hoznak be

E-mail Nyomtatás PDF

Több mint 120 ezer gépkocsit hoztak be Romániába az év első kilenc hónapjában, 83 százalékkal többet, mint a tavaly a hasonló időszakban az auto.ro portál összesítése szerint.

Orvosolnák a fűtési gondokat

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány fokozatosan eltörölné a fűtéspótlékot, és helyette az önkormányzatokat segítené. Victor Ponta miniszterelnök szerint ez hatékonyabb módszer lenne.

Figyelmeztetés gépjárművezetőknek

E-mail Nyomtatás PDF

A téli gumi használata nem időszak-függő, hanem időjárási feltételekhez kötött a tavaly november 1-én életbe lépett rendelet értelmében. A gépjárművezetőknek csak akkor kötelező téli gumival felszerelni gépjárműveiket, ha az utakat hó vagy jégréteg borítja - függetlenül az évszaktól.

Már októberre jár a megemelt gyermekgondozási díj [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A támogatás növeléséről szóló törvényt szeptember végén fogadta el a parlament a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kezdeményezésére. A jogszabály hatályba lépése egyedül az államelnök aláírásától függött – most ez is megtörtént.

3 / 22

Kezdőlap