Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hétköznapok

Hétköznapok

A hétköznapok olyan eseményeivel foglalkozik, amelyeknek nem elegendő a híradókban biztosított hely. Különböző ünnepségekről, vásárokról, eseményekről hallhatnak hosszabb beszámolókat. A zenei aláfestést a magyar könnyűzenéből és az erdélyi népzenéből válogatjuk.

Szerkesztő: Forró László

Hétköznapok, márc.15.

E-mail Nyomtatás PDF
Adásunk március 15-i különkiadás, amelyben Pál-Antal Sándor történész arra keresi a választ, hogy mit adtak, mit vártak és mit kaptak a székelyek 1848-tól. A székelység és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc című előadás nyitotta meg Csíkszeredában a március 15-i rendezvénysorozatot, ott készült Oláh Gál Elvira most következő felvétele. Zenél a Szentegyházai Gyermekfilharmónia, tartsanak velünk.

Hétköznapok, márc.8.

E-mail Nyomtatás PDF
Adásunkban a kormányzati forrásokból műemlékvédelemre kiutalt összegek felhasználásáról, egy a gazdáknak szóló havilapról hallhatnak beszélgetést, de megkérdeztük Románia Szalonikibe kinevezett új főkonzulját is, mik a tervei, mikor foglalja el tisztségét. Énekel Koncz Zsuzsa és zenél a Bojtorján, tartsanak velünk.

Hétköznapok, márc. 1.

E-mail Nyomtatás PDF
Adásunkban a biztonságos internetezésről hallatnak beszámolót, majd az Aradi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete szervezésében Erotika a népművészetben címmel tartott rendezvény előadójával közvetítünk interjút. Zenél a Csík zenekar, tartsanak velünk.

Hétköznapok, feb.23.

E-mail Nyomtatás PDF
Adásunkban interjút hallhatnak dr. Bárányi Ferenc egykori egészségügyi miniszterrel, szó lesz az aradi  magyar oktatást támogató Alma Mater Alapítványról és végül játszani hívja hallgatóinkat Oláh Gál Elvira, mégpedig a Székely Ektivitivel. Zenél a Kaláka, tartsanak velünk.

Hétköznapok, feb.16.

E-mail Nyomtatás PDF
Adásunkban Oláh Gál Elvira összeállítását közvetítjük a Budapesten XVI. alkalommal megszervezett Csángó Bálról, tartsanak velünk.

31 / 40

Műsor | Műsorok | Hétköznapok