Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hétköznapok

Hétköznapok

A hétköznapok olyan eseményeivel foglalkozik, amelyeknek nem elegendő a híradókban biztosított hely. Különböző ünnepségekről, vásárokról, eseményekről hallhatnak hosszabb beszámolókat. A zenei aláfestést a magyar könnyűzenéből és az erdélyi népzenéből válogatjuk.

Szerkesztő: Forró László

Hétköznapok, december 31.

E-mail Nyomtatás PDF

A Hétköznapok rendkívüli, idei utolsó kiadásából megtudhatják mit tartanak fontosnak európai és nemzetközi szinten 2015-ben, milyen irodalmi évfordulók lesznek a holnap kezdődő évben. Mindemellett lesz sok-sok zene, tartsanak velünk.

Hétköznapok, december 18.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban szó lesz az Arad és Gyula testvérvárosi együttműködés 20. évfordulójáról, a temesvári nemzetközi repülőtér fejlesztéséről, valamint az Aradon első alkalommal megrendezett téli hagyományok fesztiváljáról. Énekel Koncz Zsuzsa, tartsanak velünk.

Hétköznapok, december 11.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban Brassó milleniumi koráról hallhatnak előadást, amelyet Varga-Kuna Bálint a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa tartott a bukaresti Balassi Intézetben. A zenét Cseh Tamás és Péterdi Péter Magyar katonadalok és énekek a XX. századból című albumáról válogattuk, tartsanak velünk.

Hétköznapok, december 4.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban a Hungarikum fogalmával ismerkedhetnek meg hallgatóink, majd összeállítást közvetítünk a pécskai Klebelsberg Napról, tartsanak velünk.

Hétköznapok, november 27.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban Erdély szerepéről lesz szó az első világháborúban. Erről tartott előadást a bukaresti Balassi Intézetben Bertényi Iván a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének főmunkatársa. A zenét Cseh Tamás és Péterdi Péter Magyar katonadalok és énekek a XX. századból című albumáról válogattuk, tartsanak velünk.

5 / 40

Műsor | Műsorok | Hétköznapok