Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hétköznapok

Hétköznapok

A hétköznapok olyan eseményeivel foglalkozik, amelyeknek nem elegendő a híradókban biztosított hely. Különböző ünnepségekről, vásárokról, eseményekről hallhatnak hosszabb beszámolókat. A zenei aláfestést a magyar könnyűzenéből és az erdélyi népzenéből válogatjuk.

Szerkesztő: Forró László

Hétköznapok, november 20.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban beszámolunk arról, hogy Bukarestben nyitott teaboltot a kolozsvári Demmer teaház, majd összeállítást hallhatnak a bukaresti Calvineum református templom fennállásának 40. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségről, tartsanak velünk.

Hétköznapok, november 13.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban megvonjuk a bukaresti Balassi Intézetben Ozosep névvel tartott gasztro-kulturális hétvége mérlegét, ellátogatunk a Madéfalván működő gyümölcsfeldolgozó manufaktúrába, beszélgetést hallhatnak a Dumaszínház előadóival, akik Aradon léptek színpadra, végül megismerkedhetünk a nemrég alakult gyergyószentmiklósi fúvószenekarral, tartsanak velünk.

Hétköznapok, november 6.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban a hétvégén a bukaresti Balassi Intézetben Ozoszép névvel szervezendő gasztro-kulturális hétvégéről számolunk be, majd a negyedik kisiratosi népzenei fesztiválról, végül riportot hallhatnak Szentannáról, Stefan Hell, az idei kémiai Nobel-díj egyik kitüntetettjének szülővárosáról, tartsanak velünk. 

Hétköznapok, október 30.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban összeállítást hallhatnak az 1956. október 23-i budapesti események tiszteletére szervezett bukaresti megemlékezésről, majd arról, hogy Móra Ferenc nevét vette fel a zimándújfalui általános iskola. Zenél a Kaláka, tartsanak velünk. 

Hétköznapok, október 23.

E-mail Nyomtatás PDF

Adásunkban Miskolczy Ambrus történész Balassi Intézetben elhangzott előadásának összefoglalóját sugározzuk, majd megismerkedhetünk Arad megye magyar vonatkozású nevezetességeivel, végül virtuális utazásra hívjuk hallgatóinkat a Szováta-Vármező kisvasúttal. Énekel Kobzos Kiss Tamás és a Jánosi Együttes, tartsanak velünk.

6 / 40

Kezdőlap