Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Enciclopedia

Tudományos műsor: különleges felfedezésekről, kutatásokról, az egészséggel, világűrrel, állatvilággal, vagy más hasonló témákkal kapcsolatos újdonságokról hallhatnak péntek délutáni adásunkban.

Szerkesztő: Forró Zsófia

Natura Stúdió, május 13.

Email Imprimare PDF

Vissza a természethez! – ezzel a jelmondattal egészség és életmód témában tartanak nyílt napokat Kolozsváron, a BBS Consulting System szervezésében. Az ingyenes programsorozat második kiadása, amely az elmúlt hétvégén kezdődött és május 17-ig tart, alternatív gyógyászati módszerek gyakorlatias bemutatásával, a résztvevők életmódjának hatékony javítására kínál lehetőségeket. A rendezvény (bel- és külföldi szakemberek tolmácsolásában) betekintést nyújt az alternatív életmódformáló módszerek, illetve a hagyományos, népi gyógyászat és életmód kapcsolatába. A nyílt napok mottójában különválasztják az egészséget az életmódtól. Mennyire elhatárolható egymástól ez a két fogalom, és voltaképpen mire szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők? - a mai félórában mindez körvonalazódik. Most azonban halljuk, a szervező BBS Consulting System csapata miért szorgalmazza a visszatérést a természethez, egyáltalán mit ért ezalatt?

Hallgassa meg a műsort!

Natura Stúdió, május 6.

Email Imprimare PDF

A szobanövényeket szinte mindenki szereti, és tartja is őket. Zöldségért viszont a piacra - kevésbé szerencsés esetben - a boltba vagy hipermarketbe megyünk. Csakhogy kert hiányában is, erkélyünkön vagy akár ablakunkban is, próbálkozhatunk saját otthoni veteményessel. De hogyan érdemes hozzálátni a balkonkertészkedéshez? Mai vendégünk dr. Máthé Emma, a Székelyföldi Bio Egyesület elnöke, és a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány munkatársa.

Hallgassa meg a műsort!

Natura Stúdió, május 2.

Email Imprimare PDF

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, április 29.

Email Imprimare PDF

Az erőszakmentes kommunikáció az a feledésbe merült nyelv, amelyen azok az emberek beszélnek, akik törődnek egymással – mondja dr. Marshall Rosenberg. Hogyan vitázzunk és hogyan (ne) veszekedjünk?  - többek között erre is válaszol Várdai Gabriella személyiségfejlesztő terapeuta, akivel az erőszakmentes kommunikációról beszélgetünk.

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, április 22.

Email Imprimare PDF

„Az ember csak ott egészen ember, ahol játszik.” – mondta Friedrich Schiller. Mai adásunkban a kerekítőzéssel ismerkedünk Grasin Imola (kolozsvári pszichológus és nevelési tanácsadó) és J. Kovács Judit (a Kerekítő pedagógiai program megalapítója) tolmácsolásában.

Hallgassa meg!

Pagina 1 din 29