Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Natura Stúdió ...szerdánként természetesen...


Egészségmegőrző-, életmód magazinműsor, amelyben a környezetvédelem is fontos szerepet kap. A cél a mindennapok jó közérzetéhez, egészséges életviteléhez szükséges, kevésbé ismert információk átadása, illetve biztatni a hallgatókat a nyitott gondolkodásra. A műsor kimondottan törekszik arra, hogy a hagyomány, hagyományos megoldások is kerüljenek bele az összeállításba. Mottója: természetesen. Szemlélete: holisztikus.

Szerkesztő: Benedek Csilla

Natura Stúdió, július 23.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai adásunkban a bükki füvesemberként ismert Szabó György legutóbbi - a csíksomlyói Szent István otthonban tett – látogatásáról számolunk be, valamint arról, hogy elkészült a Lázár család egyedülálló szalmaháza Csíkcsomortánban. Az interjúalanyokat Csata Orsolya munkatársunk kérdezte a helyszínen.

Hallgassa meg: 

Natura Stúdió, július 16.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai vendégünk Dr. Túróczi Ildikó, aki Kézdivásárhelyen és Ozsdolán dolgozott általános- majd családorvosként egészen addig, amíg úgy döntött, hogy kilép a rendszerből és elmegy önkénteskedni Kamerunba. Kétszer is, 2011-ben és 2013-ban. Hogy mindezt miért és hogyan tette, az a mai adásból kiderül. Előtte azonban, életútjának egy másik, kulcsponti epizódjáról, az El Caminoról kérdezem őt.

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, július 9.

E-mail Nyomtatás PDF

Dzsalál ad-Dín Rúmí, a legnagyobb perzsa szúfi költő és filozófus hat évszázaddal ezelőtt így szólt: „Minden emberre vár egy életfeladat. Ha bármi egyebet elfelejtesz, de ezt ez egyet tudod: mindent tudsz. Azonban, ha bármi egyebet tudsz, de ezt elfelejted: semmit sem tudsz és életed hiábavalóvá lesz." – mai adásunkban ezt a témát boncolgatjuk Csibi István életfeladat és kreativitás tanfolyamvezetővel.

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, július 2.

E-mail Nyomtatás PDF
Ma folytatjuk múlt héten megkezdett beszélgetésünket Dr. Eőry Ajándok, Batthyány-Strattmann László-díjas orvos-természetgyógyásszal, aki ezúttal a hajléktalanok között végzett segítő-gyógyító munkájáról számol be, de szó lesz a mai kor emberének egészségi állapotáról, és az Erdélyi Meridián Központról.

Hallgassa meg!


Natura Stúdió, június 25.

E-mail Nyomtatás PDF

Nemrégiben Erdélyi Meridián Központot avattak Csíksomlyón. Az eseményen jelen volt a Pekingi Meridián Központ vezetője, Dr. Zhu Zong Xiang professzor, aki az egész életét arra áldozta, hogy bizonyítsa a meridiánok létezését, és kidolgozott egy olyan gyakorlatsort, amely révén több mint száz féle betegség gyógyítható, illetve megelőzhető. Ez a sokak által ismert 3-1-2 meridiántorna. Első európai terjesztője Dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász - mai meghívottunk -, aki Magyarországon úttörőként 45 éve foglalkozik a hagyományos kínai orvoslással. Munkáját a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozatának kitüntetésével ismerték el.

Hallgassa meg!

9 / 29

Kezdőlap