Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Natura Stúdió ...szerdánként természetesen...


Egészségmegőrző-, életmód magazinműsor, amelyben a környezetvédelem is fontos szerepet kap. A cél a mindennapok jó közérzetéhez, egészséges életviteléhez szükséges, kevésbé ismert információk átadása, illetve biztatni a hallgatókat a nyitott gondolkodásra. A műsor kimondottan törekszik arra, hogy a hagyomány, hagyományos megoldások is kerüljenek bele az összeállításba. Mottója: természetesen. Szemlélete: holisztikus.

Szerkesztő: Benedek Csilla

Natura Stúdió, június 18.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai adásunkban Zabó Kitti és Bajczi Marianna, jobb agyféltekés rajzoktatók indiai élménybeszámolóját sugározzuk.

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, június 11.

E-mail Nyomtatás PDF
Mai adásunk témája a személyiség egyik legfontosabb megnyilatkozási módja, a beszéd. Milus Marianna, budapesti logopédus, beszédtanár, kommunikációs szakember és tréner azt mondja: "A nyelv a logikus gondolkodás eszköze. Mindenkinek be kell járnia a beszédfejlődés útját". A szakember rendszeresen ellátogat a Bukaresti Rádióba, ahol szerkesztőségünk tagjainak beszédfejlesztési gyakorlatot tart.
Milus Mariannát Darvas Enikő kérdezi. Hallgassa meg:

Natura Stúdió, június 4.

E-mail Nyomtatás PDF
Mai adásunkban a megújuló energiaforrásokról és azok alkalmazási lehetőségeiről tájékozódunk. Meghívottunk Vajda Lajos, a sepsiszentgyörgyi Green Energy (Zöld Energia) Egyesület elnöke. 

Natura Stúdió, május 28.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai adásunkban is az egészségé a főszerep. Az első negyedórában azonban kissé más szempontból közelítünk a témához: megismerkedhetnek egy, a nemében egyedülálló és rangosnak nevezett nemzetközi kezdeményezéssel, amely a szegedi székhelyű Asklepios-Med nevéhez fűződik. Adásunk második felében pedig a Csíki Anyák Egyesülete által szervezett Édesanyák hetéről hallhatnak beszámolót Tiboldi Beátától, az egyesület elnökétől, akit Csata Orsolya kérdez.

Hallgassa meg!

Natura Stúdió, május 21.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai adásunkban – többek között - egy hazánkban egyedülálló kezdeményezésről beszélgetünk: fogyatékkal élők biokertészetben termelnek zöldségeket sepsiszentgyörgyi családoknak. A farm Sepsikőröspatakon van, és a Diakónia Keresztyén Alapítvány által működtetett Ìrisz Ház érdeme. Makkai Péter református lelkésszel, az Ìrisz Ház vezetőjével beszélgetünk a fogyatékkal élők kertészkedéséről, de a nemrégiben zajlott, fogyatékkal élők nemzetközi zene fesztiváljáról is szót ejtünk. 

Hallgassa meg!

10 / 29

Kezdőlap