Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Natura Stúdió ...szerdánként természetesen...


Egészségmegőrző-, életmód magazinműsor, amelyben a környezetvédelem is fontos szerepet kap. A cél a mindennapok jó közérzetéhez, egészséges életviteléhez szükséges, kevésbé ismert információk átadása, illetve biztatni a hallgatókat a nyitott gondolkodásra. A műsor kimondottan törekszik arra, hogy a hagyomány, hagyományos megoldások is kerüljenek bele az összeállításba. Mottója: természetesen. Szemlélete: holisztikus.

Szerkesztő: Benedek Csilla

Natura Stúdió, április 15.

E-mail Nyomtatás PDF

A közösség által fenntartott mezőgazdaság különböző modelljei Nyugat-Európában már évtizedes tapasztalatra tekintenek vissza, de az utóbbi években egyre több hazai példa is található. Gazdálkodók és vásárlóik szolidaritást vállalnak, és közösséget alkotnak, hogy így segítsék egymást. Immár harmadjára indul útnak a kölcsönös bizalmon alapuló Közösségi Kosár program Székelyudvarhelyen. Vendégünk Sólyom Andrea, az Agora – Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport vezetője, aki bemutatja nekünk a Székelyudvarhelyen immár harmadjára útnak induló Közösségi Kosár programot (zöldségkosár rendszert). Ezt követően a program fogyasztói körének egyik tagja, Nemes Melinda is szóhoz jut.

Hallgassa meg a műsort:

Natura Stúdió, április 1.

E-mail Nyomtatás PDF

A húsvéti ünnepekre hangolódva ma a tojásfestés természetes módjáról kérdezem a kézdivásárhelyi Opra Etelka hagyományőrző tojásfestőt, akitől (a hasznos információk és tanácsok mellett) növényi tojásfesték receptet is kapunk.

Hallgassa meg:

Natura Stúdió, március 25.

E-mail Nyomtatás PDF

„Csak az ember rejti érzéseit a szavak ködfüggönye mögé” - Katarina Mazetti. A tudatos beszéd lehetővé teszi, hogy szépít(he)sd a képet, csakhogy a nem tudatos gesztusok mindent elárulnak. Miért beszédes az első benyomás, a szimpátia, az ellenszenv? Múlt heti témánk (szavak és testbeszéd kapcsolata) folytatódik. Vendégünk: Várdai Gabriella, kommunikációs oktató.

Hallgassa meg:

Natura Stúdió, március 18.

E-mail Nyomtatás PDF

Mai vendégünk, Várdai Gabriella terapeutaként és kommunikációs oktatóként hiszi és vallja: a szavakat tudatosan kell használni. Csakhogy amikor beszélünk, nem feltétlenül kommunikálunk is. Ma a szavak és a testbeszéd közötti kapcsolatot vizsgáljuk.

Hallgassa meg:

 

Natura Stúdió, március 11.

E-mail Nyomtatás PDF

„A tervezés kulcsfontosságú a kertben.” – mondja Ferencz Lehel gyergyóújfalusi kertészmérnök, akivel az önnfentartó gazdaságról, a hagyományos magvak kezeléséről, vegyszermentes növényvédelemről,  megfelelő és nem megfelelő növénytársításról, valamint a jó termés titkáról beszélgettünk a III. Csíki Magbörze kapcsán.

Hallgassa meg:

2 / 29

Kezdőlap