Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Economie

Szerdától várhatóan ismét teljes kapacitással üzemel az augusztusban leállt Oltchim

Email Imprimare PDF

A vegyipari kombinátnál már tart a próbaüzem. Az alkalmazottak elmaradt bérét még nem törlesztették teljes mértékben a múlt havi sikertelen privatizációs kísérlet után, a dolgozók egyelőre csupán augusztusi fizetésük 72%-át kapták meg. A több héten át sztrájkoló munkások másik fő követelése a kombinát újraindítása volt – ez most teljesül.

Mégsem bocsátja áruba romániai üzemeit az orosz Mechen cégcsoport

Email Imprimare PDF

A romániai leányvállalat bejelentette, hogy újraindítja a termelést otelul roşui üzemében, amelyet a közlemény szerint korszerűsítés miatt zártak be ideiglenesen a hónap elején. Korábban olyan hírek láttak napvilágot a moszkvai sajtóban, hogy a Mechel összes romániai üzemét eladja, hogy csöükkentse veszteségeit, és erőforrásait bányaszati projektjeire összpontosítsa. A Mechel tulajdonában van négy másik romániai kohászati kombinát is, Erdélyből az aranyosgyéresi.

Közvitán a fordított áfa-fizetés alkalmazási normái

Email Imprimare PDF

A pénzügyminisztérium által kidolgozott jogszabály jövő év elején lép életbe, és célja az adócsalás visszaszorítása. Az új rendszer kiszűri a piacról az illegális kereskedőket és több lesz a költségvetés áfabevétele. A fordított áfát már bevezették a mezőgazdaságban, mégpedig eredményesen, ugyanis az áfabevételek megduplázódtak.

Újraosztással előteremtett pénzek

Email Imprimare PDF

A kormány jelenlegi költségvetés-kiegészítése kilenc minisztérium számára előnyt jelent, hét esetében pedig hátrányt. A kormány új büdzs-kiigzítása 1 százalékos gazdasági növekedésen alapszik.

Szigoríthatnak a roncsautó-programon

Email Imprimare PDF

Victor Ponta kormányfő fontolgatja, hogy - francia és német mintára - csupán a leadott gépjármű tulajdonosa használhassa fel az értékjegyet új autó vásárlásakor. A miniszterelnök szerint csak nálunk lehetséges az értékjegyek halmozása.

Pagina 1 din 68