Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gazdaság

Újabb csúcson az euró

E-mail Nyomtatás PDF

Dél körül stabilan 4,51 lej körüli áron zajlott a kereskedés a bankközi piacon, így a Román Nemzeti Bank végül 4 lej 50,92 baniban állapította meg a holnap 13 óráig érvényes hivatalos árfolyamot.

Emelni kell az uniós alapokkal foglalkozók illetményét

E-mail Nyomtatás PDF

Leonard Orban, az európai ügyek minisztere ebben látja a megoldást az alacsony abszorpciós ráta növelésére. Orban szerint jelenleg a bérezés szintje változó, annak függvényében, hogy a tisztviselő melyik minisztérium vagy alárendelt intézmény alkalmazottja.

Nem halasztják el az Oltchim magánosítását

E-mail Nyomtatás PDF

Ezt Victor Ponta kormányfő közölte hozzátéve: nem fogadnak el olyan megoldást, ami a munkahelyek elvesztésével jár. A privatizációban érdekeltek szeptember 20-ig nyújthatják be pályázatukat, ezt a határidőt már nem hosszabbítják meg. Ha nem találnak elfogadható ajánlatot, akkor a vállalat speciális adminisztráció alá kerül. Eddig három ajánlat érkezett.

Jelentős pénzforrásokat von el Romániától az Európai Unió

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Ügyek Minisztériumának közleménye szerint az Európai Bizottság a humánerőforrás fejlesztését célzó uniós források negyedének megfelelő „állandó korrekciót” javasolt Romániának. Magyarán az EB 25 százalékkal csökkenti a számlák elszámolási arányát, ami csaknem negyedmilliárd eurós veszteséget jelent. A szankció a program ellenőrzésében, 2007. január elseje és 2011 októbere között tapasztalt rendellenességek miatt sújtja Romániát.

Adókedvezmény feljelentőknek

E-mail Nyomtatás PDF

A pénzügyminisztérium be akarja vezetni azt a Nyugaton többfelé alkalmazott rendszer, amely honorálja az adócsalók leleplezését.

7 / 68

Kezdőlap