Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gazdaság

Ráfizetett a referendumra az USL

E-mail Nyomtatás PDF

Adósággal zárta az államelnök felfüggesztéséről szóló népszavazást a Szociál-liberális Szövetség. A kormánykoalíció költségei összesen 4 millió lejre rúgtak – ismertette a realitatea.net az Állandó Választási Hatóság adatait.

Görögországnak az euróövezetben kell maradnia

E-mail Nyomtatás PDF

Ezt Angela Merkel német kancellár mondta Berlinben, az Antonisz Szamarasz görög kormányfővel folytatott megbeszélése után. A német politikus szerint Görögország be kell tartsa a nemzetközi hitelmegállapodásokhoz kapcsolódó kötelezettségeit.

Oroszország csatlakozott a Kereskedelmi Világszervezethez

E-mail Nyomtatás PDF

Tizennyolc évig húzódó maratoni tárgyalássorozat után az utolsó gazdasági nagyhatalom is belépett a szervezetbe. Ezzel a protekcionizmus utolsó bástyája omlik le.

A nyugdíjasoknak kedvez a költségvetés-kiigazítás

E-mail Nyomtatás PDF

A Kormány tegnap elfogadta az idei költségvetés-kiegészítés tervezetetét, amely rendelkezik a költségvetési deficit 1,9%-ról 2,2%-ra növeléséről is. A kabinet elsősorban a lefaragott közalkalmazotti bérek visszaállítására és a nyugdíjasoktól korábban jogtalanul elvett társadalombiztosítási hozzájárulás visszafizetésére fordít pénzt. Minden nyugdíjas havi 80-90 lejjel kap majd többet – nyilatkozta Victor Ponta kormányfő.

Újabb tarló- és erdőtűzek

E-mail Nyomtatás PDF

Tegnap este a Zsíl völgyi Straja hegységben borult lángba a növényzet, Hargita megyében pedig újabb erdőtüzet jeleztek a hatóságok.

11 / 68

Kezdőlap