Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mezőgazdaság

Aratnak a Partiumban [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Péter Pál napja után megkezdték a búzaaratást a gazdák, akik a vártnál gyengébb termést becsülnek még a híresen jó minőségű földekkel rendelkező Arad megyei Pécskán is.

Átképzésre lenne szükség a mezőgazdaságban

E-mail Nyomtatás PDF

A bruttó nemzeti össztermékre kedvező hatással lenne, ha a mezőgazdaságban dolgozókat más iparágak felé irányítanák, hiszen Románia az utolsó helyek egyikén áll uniós viszonylatban a mezőgazdasági termelékenység szempontjából.

Fizetik a tejtámogatást

E-mail Nyomtatás PDF

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési ügynökség megkezdi a támogatás kifizetését a hátrányos helyzetű övezetekben élő, valamint az öko-mezőgazdaságot folytató gazdáknak.

Középpontban az agráradó [Audó]

E-mail Nyomtatás PDF

Szigorúbban veszik az adózást a jövő évtől az agrárszektorban. Az adóhatóság szerint alacsony a mezőgazdasági területekre kirótt adó, virágzik a feketegazdaság, és nagyon könnyen kijátszhatók az adótörvények. A kormány célja elérni, hogy a mezőgazdaságból befolyó illetékek elérjék a bruttó nemzeti össztermék 32 százalékát. Pataky Lehel Zsolt készített összeállítást a terv fogadtatásáról.

Csökken a növénytermesztés

E-mail Nyomtatás PDF

A tavaly őszi szárazság miatt 2-3 százalékkal kisebb termésre számít idén az Agrostar Mezőgazdasági Szakszervezet.

Ingyen használhatják a szivattyúkat [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Ezt Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter jelentette be. A patakok, folyók által elöntött mezőgazdasági területek tulajdonosai az Országos Talajjavító Hatósághoz fordulhatnak segítségért.

Külföldiek földvásárlása

E-mail Nyomtatás PDF

A külföldiek termőföldvásárlását pragmatikusan, nem nacionalista szemszögből kell vizsgálni – jelentette ki Daniel Dăianu miniszterelnöki tanácsos a földvásárlás liberalizálásáról a Közös Agrárpolitikával kapcsolatos konferencián.

3 / 7

Műsor | Hírek | Mezőgazdaság