Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mezőgazdaság

Magyar mezőgazdasági tájékoztatólapok [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A szaktárca magyar szórólapokat készített a 2012-es vissza nem térítendő, egységes területalapú támogatások általános feltételrendszereiről, a gazdák kötelezettségeiről. A juttatásra május 15-ig lehet pályázni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségeknél, az APIÁ-nál.

Újabb kölcsönt kap a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány tegnapi döntése értelmében a szaktárca a területalapú támogatások kifizetésére 3.750 millió lej kölcsönt kap a Kincstártól.

Tömeges őzpusztulás [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Közel félszáz őz pusztult el Arad megye több településének határában az óév utolsó hetében. Az állatokkal valószínűleg rágcsálóirtó méreg végzett, amivel a gazdák a mezeiegér-inváziót akarták megfékezni.

Aranyat ér a decemberi eső

E-mail Nyomtatás PDF

Ősszel csak egyszer esett, ezért a decemberi eső aranyat ér – nyilatkozták a partiumi és bánsági gazdák, hiszen őszi vetésük 80-90 százaléka került veszélybe a száraz nyár és a még aszályosabb ősz miatt.

Ismét exportálhat sertéshúst Románia

E-mail Nyomtatás PDF
Jóváhagyta az Európai Bizottság a romániai sertéshús és sertéshús készítmények exportjának újraindítását január elsejétől az Unió országaiba- nyilatkozta Valeriu Tabara mezőgazdasági miniszter.

Több támogatást kapnak az állattartó gazdák 2012-ben [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A mezőgazdaság támogatásával lehet a vásárlóerőt igazán emelni, nem a nyugdíjak és bérek növelésével – jelentette ki a mezőgazdasági miniszter. Valeriu Tabara beszélt a múlt héten tüntető állattartó gazdáknak nyújtott támogatásokról is.

Földjeik megtartására biztatja a gazdákat a mezőgazdasági miniszter [AUDIÓ]

E-mail Nyomtatás PDF

Valeriu Tabara ismét felkérte a földtulajdonosokat, hogy ne engedjenek a nyomásnak és ne adják el olcsón termőföldjeiket, mert ezek értéke a jövőben csak emelkedik.

5 / 7

Műsor | Hírek | Mezőgazdaság