Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mezőgazdaság

Holnaptól fizetik a területalapú támogatást

Email Imprimare PDF

A gazdáknak keddtől folyósítják az európai területalapú támogatás előlegét, ami 500 millió eurós megterhelést jelent a kormánynak – jelentette be a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.

Óriásburgonya termett Csíkszenttamáson

Email Imprimare PDF

Az eset azért rendkívüli, mert idén nagyon gyenge a krumplitermés, a térségben ötven éve nem tapasztalt szárazság miatt.

Nőhetnek az uniós agrártámogatások

Email Imprimare PDF

Románia azért küzd, hogy 2014-re 12 millió hektárra emelkedjen a szubvencionált mezőgazdasági területek nagysága. Erről a szaktárca vezetője, Daniel Constantin nyilatkozott a délelőtt egy mezőgazdasági fórumon, amelyen Dacian Cioloş EU-biztos is részt vett.

Kukorica- és napraforgókárok [Audió]

Email Imprimare PDF

Késői áldás volt a hétfőn jött eső a Partiumban. Az idei kukorica- és napraforgótermés több mint felét már tönkretette az aszály.

Veszélyben a víztartalékok [AUDIÓ]

Email Imprimare PDF

A tűzoltóknak nemcsak a Kárpátokon kívüli, hanem több erdélyi és partiumi településre is kellett ivóvízet szállítaniuk az elmúlt napokban azért, hogy biztosítsák a lakosság és az állatok vízellátását.

Ég a száraznövényzet Hargita megyében

Email Imprimare PDF

Ötven katonai tűzoltó, önkéntes és erdész próbálja kioltani a tegnap kitört tüzet a Gyergyószentmiklós és Balánbánya között. Eddig mintegy 16 hektáron égett le a száraznövényzet valamint a lucfenyőültetvény.

Kevesebb a szarvasmarha

Email Imprimare PDF

Az aszály miatt országszerte csökkent az állomány. Kolozs megyében csaknem 20 százalékkal kevesebb szarvasmarhát tartanak számon.

Pagina 1 din 7

Emisiuni Hírek Mezőgazdaság