Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mezőgazdaság

Szőlőmetszés [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF
Zajlanak a tavaszi munkálatok az arad-hegyaljai szőlészetekben. A múlt évihez hasonló jó termésben reménykednek a gazdák idén is.

Nem hosszabbítják a földeladási tilalmat [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Stelian Fuia mezőgazdasági miniszter szerint majdnem semmi esély nincs arra, hogy meghosszabbítsák az intézkedést, amely megtiltja mezőgazdasági területek eladását külföldieknek. A tárcavezető szerint az intézkedés feloldását az uniós csatlakozási szerződésben vállalta Románia. Aki néhány éves moratóriumról beszél 2013 vége után az téved, hiszen az ezzel kapcsolatos tárgyalás fél évet is eltarthat és még nem volt rá példa. Ez nem jelenti azt, hogy nem teszünk lépéseket a piac liberalizálásának elhalasztásáért - mondta Stelian Fuia.

Kárpát-medencei agrárstratégiá [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Január derekán írták alá Budapesten a Kárpát-medencei agrárstratégiát nyolc ország magyar gazdaszövetségeinek képviselői. Az agrárstratégia kidolgozásának egyik serkentője az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, amelynek vezetősége a minap egy aradi fórumon ismertette a tagsággal az együttműködés főbb irányelveit, és az ettől remélt új lehetőségeket. Pataky Lehel Zsolt azt kérdezte Kocsik József elnöktől, hogy az aradi gazdaegyesület milyen tartalommal tudná megtölteni az összmagyar agrárstratégiát.

Magyar mezőgazdasági tájékoztatólapok [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A szaktárca magyar szórólapokat készített a 2012-es vissza nem térítendő, egységes területalapú támogatások általános feltételrendszereiről, a gazdák kötelezettségeiről. A juttatásra május 15-ig lehet pályázni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségeknél, az APIÁ-nál.

Újabb kölcsönt kap a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

A kormány tegnapi döntése értelmében a szaktárca a területalapú támogatások kifizetésére 3.750 millió lej kölcsönt kap a Kincstártól.

6 / 9

Kezdőlap