Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mezőgazdaság

Ég a száraznövényzet Hargita megyében

E-mail Nyomtatás PDF
Ötven katonai tűzoltó, önkéntes és erdész próbálja kioltani a tegnap kitört tüzet a Gyergyószentmiklós és Balánbánya között. Eddig mintegy 16 hektáron égett le a száraznövényzet valamint a lucfenyőültetvény.

Kevesebb a szarvasmarha

E-mail Nyomtatás PDF

Az aszály miatt országszerte csökkent az állomány. Kolozs megyében csaknem 20 százalékkal kevesebb szarvasmarhát tartanak számon.

Kevesebb, de jó minőségű borra számítanak a szőlősgazdák [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Tíz-tizenöt százalékkal lesz kisebb az idei szőlőtermés Arad-Hegyalján, de az aszály a bor minőségét nem fogja hátrányosan befolyásolni – véli a ménesi borvidék egyik jelentős pincészetének illetékese.

Kérik Hargita megye aszály sújtotta területté nyilvánítását

E-mail Nyomtatás PDF

A megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság azért fordul a szakminisztériumhoz, mert a megművelt területeken 30-100% közötti a termés károsodása, a burgonyatermesztőknek 60-80% közötti károkat kell elkönyvelniük. Bajban vannak ugyanakkor az állattenyésztők is, mert a térségben szokatlanul forró nyár következtében elszáradt a fű a legelőkön, a patakok kiszáradása miatt pedig sok helyen az állatok itatása is gondot okoz.

Korábban kezdődött az aratás [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Majdnem két héttel a megszokott időpont előtt kezdődött az aratás Hargita megyében, mert a nagy szárazság és kánikula miatt kényszerérés állt be a gabonaféléknél – magyarázta Török Jenő.

2 / 9

Kezdőlap