Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Műsor

Háttér

E-mail Nyomtatás PDF

Szőcs Levente műsora.

Márton Áron mise

E-mail Nyomtatás PDF

Szőcs Levente műsora.

Fekete március, szürkülő emlékek?

E-mail Nyomtatás PDF

Adásainkban többször beszéltünk Barack Obamáról, az amerikai elnökről, aki a változás üzenetével nyerte meg előbb az amerikaik szívét, aztán a szavazatát; aki elnökségének első évében alig ért el valamit, és aki ennek ellenére megkapta a béke Nobel-díjat. Barack Obama legjelentősebb ígérete, az amerikai egészségügy reformja most megkapta az elfogadáshoz szükséges, bár minimális szavazat-többséget. Nem jár-e ez azzal, hogy a következő reformra nem kell újabb fél évszázadot várni? Továbbá...

Az 1990-es márciusi, marosvásárhelyi etnikai konfliktusra emlékeztünk a héten - a fekete-márciusra. Változott-e a két évtizeddel korábbi események értékelése? Másként látják-e románok és magyarok az 1990-es tragikus eseményeket, és végső soron egymást? Ezekre a kérdésekre próbálunk válaszolni, nem kerülve meg a magyarok felelősségét sem.

A magyar név megint szép lesz...

E-mail Nyomtatás PDF

Ismét felfokozott hangulatban ünnepelhetik a magyarok Március 15-ét. Tavaly a magyar köztársasági elnök elgáncsolt látogatása jelentette a feszültségforrást. Idén a Székely Nemzeti Tanács nyelvi jogokra vonatkozó kiáltványa gerjesztett évek óta nem tapasztalt nacionalista hangokat. Az egyik hírtévé az ünnep előestéjén kétórán át "szerepeltette" C. V. Tudort, miközben egy másik csatorna műsorában nem is lett volna szükség meghívottra, Vadim szerepét az általában tárgyilagos moderátor játszotta el. Másfelől, nemzeti ünnep ide vagy oda, március 15-re hívta az államfő konzultációra a pártokat az alkotmánymódosítás témájában.

Édes korrupció?!

E-mail Nyomtatás PDF

Miközben 10 ezer embert bocsát el a vasúttársaság, az államfő felvetette egy újabb valutaalapi hitel lehetőségét. De nem csak a munkanélküliek szaporodnak: a korruptak is, akiket a nép a szívébe zár, hogy egészen pontosan idézzek egy transzparensről, amelyet craiovai tüntetők lobogtattak kérve szeretett polgármesterük szabadon engedését. Az illetőt azért vették őrizetbe, mert csúszópénz elfogadásán érték. A liberálisok kongresszusa meglepetések nélkül ért véget, de nem múlik el nyomtalanul: valószínűleg kizárják azt a Viorel Cataramát, aki a nagy többség akarata ellenére kormányra akarta vinni a pártot. Végül említést kell tennünk egy látogatásról: Viktor Janukovics ukrán kormányfő moszkvai vizitjéről van szó, pontosabban több olyan kérdésről, amely ezzel kapcsolatban került nyilvánosságra, de feltehetően régóta érlelődött a háttérben.

581 / 582

Műsor