Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MÚRE nívódíjak és könyvbemutatók Gyergyószárhegyen [Audió]

E-mail Nyomtatás PDF

Könyvbemutatóra is alkalmat adott a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének hétvégén tartott őszi ülése, amelynek idei témája a magyar szellemiségű európai színvonalú újságírás volt.

Elhunyt Johnny Răducanu

E-mail Nyomtatás PDF

Ma délelőtt elhunyt a román jazzélet egyik legnagyobb alakja, Johnny Răducanu. A halálhírt Ion Caramitru, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója jelentette be. A 79 éves zongorista, nagybőgős, zeneszerző, zenekarvezető régóta betegeskedett, a halál otthonában érte.

Kevesebbet keresnek a nők Romániában

E-mail Nyomtatás PDF

Átlagosan tíz százalékkal kevesebbet fizetnek a nőknek a hasonló beosztású és munkakörű férfiakhoz képest. A különbség azonban kisebb, mint a kelet-európai régió más országaiban – áll a Világbank ma ismertetett tanulmányában.

Születési statisztika

E-mail Nyomtatás PDF

A születések aránya régiónként változik Romániában – derül ki az Országos Statisztikai Hivatal felméréséből. Tavaly több mint 10 ezerrel kevesebb gyermek született, mint 2009-ben. Az 1000 főre számított születési arány 10,4 ezrelékről 9,9 ezrelékre csökkent országos szinten.

Tulipánháború Románia és Hollandia között

E-mail Nyomtatás PDF

Valóságos "tulipánháború" látszik kibontakozni Bukarest és Hága között, mivel Hollandia ellenzi Románia és Bulgária csatlakozását a Schengen-zónához a korrupció és a szervezett bűnözés magas foka miatt. Bukarest válaszul fertőzésveszélyre hivatkozva feltartóztat minden holland virág- és tulipánhagyma-szállítmányt.

A nemzetközi közvélemény támogatja Palesztina függetlenségét

E-mail Nyomtatás PDF

Egy, a BBC rádió által megrendelt nemzetközi GlobeScan-felmérés szerint többen támogatják a világon Palesztina ENSZ általi elismerését, mint ahányan ellenzik.

Népszavazást követelnek a brit uniós tagságról

E-mail Nyomtatás PDF

A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselőcsoportjának legbefolyásosabb politikaformáló testülete szerint az EU-t ma már sok brit „megszálló erőnek” tartja. Ezért népszavazás kiírását követeli.

Tiltakoztak az atomenergia ellen Tokióban

E-mail Nyomtatás PDF

A rendőrség első adatai szerint mintegy 20 ezer ember vett részt a mai demonstráción, a szervezők viszont 60 ezerre becsülték a tüntetők számát. Ez volt az egyik legnagyobb tüntetés a fukusimai atomreaktor csernobili katasztrófánál is súlyosabbnak tartott márciusi balesete óta.

Erős földrengés volt Indiában

E-mail Nyomtatás PDF

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű rengés epicentruma a Sikkim tartományban található Gangtok városától 64 kilométerre, 20 kilométer mélyen helyezkedett el.

Hadihajókat küldene a Földközi-tengerre Törökország

E-mail Nyomtatás PDF

Ankara a gázfeltárás azonnali beszüntetésére szólította fel a ciprusi kormányt, és kilátásba helyezte, hogy hadihajókkal kísérnék kutatóhajóikat.

397 / 397

Műsor | Hírek