Bukaresti Rádió

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hírösszefoglaló, április 2.

E-mail Nyomtatás PDF

Lemondott parlamenti mandátumáról Markó Attila. Az RMDSZ Budapesten tartózkodó politikusa ezt tegnap jelentette be Facebook-oldalán. A képviselő lemondó nyilatkozatának elektronikus változatát megkapta a házbizottság is, amely a lemondást csak akkor terjeszti tudomásul vételre a plénum elé, ha az papíron is megérkezik a parlamentbe. A képviselő lemondása ezt követően lép majd érvénybe. Eugen Iordăchescu, Markó Attila ügyvédje a maszol.ro-nak elmondta: a politikus lemondása után semmi akadálya már annak, hogy az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését kérje a legfelsőbb bíróságtól. Ha azonban az ügyészek nem találják Romániában a politikust, akkor európai elfogatóparancs elrendelését fogják kérni ellene. Ezt a parancsot a magyarországi hatóságoknak is továbbítják. Mint ismert, Markó Attilát a vádhatóság három rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja amiatt, hogy a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának tagjaként a többi taggal együtt a piaci árhoz képest túlértékelt telkek alapján ítélt meg kártérítéseket.

Hírösszefoglaló, április 1.

E-mail Nyomtatás PDF

Drágulást és árcsökkenést egyaránt hozott április elseje. Mától az E.ON másfél százalékkal többet számláz ki lakossági ügyfeleinek, miközben a GDF SUEZ árai ezzel szemben kilenc százalékkal csökkennek. Utóbbi Erdélyt, Moldova északi részét és a Bánátot fedi le.

Hírösszefoglaló, március 31.

E-mail Nyomtatás PDF

Egyre nagyobb felháborodást vált ki a vendéglátó-ipari egységek tulajdonosai és alkalmazottai, de a fogyasztók körében is az Országos Adóhatóság hatáskörébe tartozó adócsalás elleni főigazgatóság intézkedései, amelyek során március 15-e óta országszerte 177 kereskedelmi egység tevékenységét függesztették fel ideiglenesen.

Hírösszefoglaló, március 30.

E-mail Nyomtatás PDF

Kedvezően véleményezte a Képviselőház Jogi Bizottsága a korrupcióellenes ügyészek kérését Markó Attila előzetes letartóztatására. A döntést a plénumnak kell meghoznia. Markó Attila tavaly december óta Budapesten tartózkodik, ahova a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumára utazott, majd nem tért, vissza, miután a Képviselőház jóváhagyta előzetes letartóztatását egy másik ügyben.

Hírösszefoglaló, március 28.

E-mail Nyomtatás PDF

Ma, azaz szombatról vasárnapra virradó éjszaka térünk át a nyári időszámításra, amely  március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. Hajnali 3-kor 4 órára kell az órákat átállítani. A művelet nem befolyásolja a vonatok indulását, viszont összesen 69, hajnali 3 és 4 óra között közlekedő járat később érkezik a célállomásba - derül ki a Román Vasúttársaság közleményéből. Hazánk 1979-ben kezdte el használni a nyári időszámítás rendszerét.

8 / 874

Kezdőlap